Kan du sitte slik?

Posted: 2011/08/12 in Helse, Trening og kosthold
Tags: ,

Kan du sitte slik illustrasjonen viser? Hvis du kan det, bra! Om ikke… da bør du starte å øve.

Dette er en av de mest naturlige sittestillingene du kunne fra du kunne gå. Følg med på en baby på hvordan han/hun leker, og når du først observerer så se også hvordan babyen løfter ting fra bakken. Babyen løfter ting med bena, helt korrekt måte uten at han har blitt lært det. Men over tid så starter vi med uvaner, blir stivere i kroppen og glemmer disse tingene.

Så, hvorfor er det viktig å kunne sitte slik? Jo, for det første får du bevegelse i de nedre virvlene i ryggen som har ofte en tendens til å stivne og det kan skape ryggplager, i tillegg er det veldig veldig forebyggende om man øver litt på denne. Selv kunne jeg ikke denne stillingen for ca et år siden, men etter at jeg ble obs på dette så startet jeg å trene en del flowfit og tok en del dype knebøy. Det tok ikke lang tid før jeg klarte det igjen 🙂

Sliter du med denne øvelsen kan du legge en liten planke eller to vektskiver under helene for å få litt høyde. Du skal ikke opp på tærne når du sitter helt nede. Helene skal alltid være i bakken!

Prøv selv! 🙂

Advertisements

Comments are closed.