Spørsmål

Det er gøy å vite at folk er interessert i trening og at noen faktisk leser det jeg skriver. Er det noe du lurer på, så kan du spør ved å legge inn en kommentar her, så skal jeg svare så godt jeg kan. Kanskje blir det et blogginnlegg.

Er det mer personlig spørsmål hvor du ikke har lyst å skrive det på bloggen, så kan du bare sende e-post. Kontaktinformasjon finner du her.

Comments
 1. Torbjørn says:

  Hei

  Hvor opererte du skulderen og hvordan har du det nå?

 2. wabby80 says:

  Hei Torbjørn!
  Beklagelig at jeg ikke har fått blogget noe på en lang stund, men traff et lite metningspunkt når det kom til blogging. Men, treningslysten er på topp, og nye rekorder er tatt.

  Jeg fikk to valg med tanke på operasjonen, Teres som var privat praksis og Kristiansand sykehus. Min kiropraktor sendte forespørsel begge veier for raskest mulig behandling. Jeg var i dialog med begge og følte at jeg ble best tatt vare på på sykehuset. Teres sin lage sa at “Jeg har operert skuldrer i 15 år og aldri tatt en HAGL operasjon, så du vil være en prøvekanin. Men, nå skal jeg slutte her og du får trolig en annen som skal operere”.
  Kan nok være at den nye legen ville vært flink, men jeg likte ikke ordet prøvekanin.

  Han jeg snakket med på sykehuset forklarte mer om prosessen men innrømmet også at dette var en ukjent operasjon for han. Men han hadde meget godt rykte på seg og jeg følte meg mye tryggere. Mens jeg ventet på operasjonen så ble skuldra bedre og bedre, og selv vil jeg si at jeg hadde 98% funksjonalitet i skuldra før operasjonen. Samme dag som operasjonen spurte legen hvordan skuldra var og jeg forklarte, han ble veldig i tvil om han ville operere en så bra skulder. Jeg stilte følgende spørsmål da;
  “Selv om den fungere bra nå, kan du garantere at det ikke vil bli en slitasjeskade i løpet av de 5-10 neste årene?” – Nei
  “Hvis jeg får en slitasjeskade om 5-10 år, vil det ikke være mye vanskeligere å operere denne skaden da? – Jo

  Vi ble enig at det ikke ville skade å kikke inn i skuldra med kikkhull, og fant han noe, så opererte han.
  Operasjonen tok noe over tre timer og ved å gå ned under skuldra og kikke opp så fant han til slutt skaden og fikk sydd store deler av det sammen, men noe klarte han ikke på komme til.

  Resultatet er meget bra. Jeg føler skuldra er bra, jeg tar hangups og kan løfte stenger og sekker opp over hode med strake armer og full lockout. Motorikken er bra og jeg kan ta fult utslag i skulder uten å få vondt. Men, meg kan se i speilet at armen legger seg litt annerledes. Si at jeg tar en knebøy med stang bak på nakken. Da ser jeg i speilet at albuen peker forskjellig på hver arm når jeg holder stang. Men plagsomt? Nei. Vondt? Nei.

  Har du klart å dra på deg en HAGL skade?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s